Waarom zenden jullie veel reclame uit?

Wij mogen als commerciële omroepinstelling maximaal twaalf minuten per uur aan reclameboodschappen of telewinkelboodschappen uitzenden. Deze bepaling volgt uit de Nederlandse mediawetgeving, waarvan de naleving gecontroleerd wordt door het Commissariaat voor de Media.

We hebben er begrip voor dat reclameonderbrekingen als vervelend kunnen worden ervaren. Als commerciële zender zijn wij hier echter wel toe genoodzaakt, aangezien onze programma’s betaald worden uit deze reclame-inkomsten. Wij ontvangen geen subsidies van de overheid, zoals de publieke omroepen dat wel krijgen.