Waarom gaat Utopia nu definitief stoppen?

Omdat SBS6 een nieuwe fase in gaat, maakt het programma plaats voor andere mooie en verrassende programma’s. Utopia stopt eind dit jaar definitief en stevent af op een spectaculaire finale. Al ruim 5,5 jaar en 1465 afleveringen is te zien hoe een groep van 15 bevlogen mensen werkt aan een nieuwe, eigen samenleving. Het spraakmakende SBS6-programma leeft vanaf nu toe naar een ultieme finale. Eén inwoner zal dan als grote winnaar het Utopia-terrein verlaten.